Ankomst Cape Town

September 3, 2018

 

Are kom vel i havn klokken 23.05 søndag kveld. Han ligger nå på Royal Cape Yacht Club. (1st foto: Eben Human, others Petter Muller)

Litt under en uke etter han gikk rundt i Sørishavet og mistet masten er Are Wiig endelig i trygg havn i Cape Town. Han ankom søndag kveld 23.03. Vi viste at det var en mulighet for at det skulle skje, men som Are sa over satelitttelefonen noen dager etter hendelsen: En tror jo ikke at det skal skje med en selv. Bare kanskje med noen andre. Men slik er dessverre Sørishavet, og sjansene blir ikke mindre for ulykker som denne, og verre, når de må seile rundt Antarktisk på vinteren. 
Men når uhellet først var ute så var stedet det skjedde på det best mulige. Hadde han gått rundt et stykke øst for Cape Town så hadde sannsynligvis hans eneste mulighet vært å fortsett gjennom stormer og nesten aldri stille i 3-4000 nautiske mil til. Det er 4500 nautiske mil fra Cape Town til Australia.
Forrige mandag var han bare 400 nautiske mil sørvest for Cape Town og han fikk medvind eller nesten hele veien. I god soloseilertradisjon tok han seg helt inn til bryggen for egen maskin og uten kart. Selv med en båt som trolige er kondemnerbar, en mast som ikke fantes, det komplette våte kaos under dekk, mesteparten av dieselen forurenset, og en forslått kropp. De kreftene som nærmest knuste båten klarte heldigvis ikke å ødelegge Are. Litt blod, noen blåmerker og vondt i hodet en dag eller to var alt. Og selvfølgelig en drøm som endte i bunnen av den massive bølgedalen i Sørishavet. Men Are ristet fort skuffelsen av seg og forholdt seg til den kaotiske virkeligheten i en ødelagt 32 foter i storm på tredje dagen. For midt oppe i alt dette uheldige, så har Are vist seg som den seileren, sjømannen og eventyreren vi alle egentlig vil være: Han har gitt drømmen en ordentlig sjanse og kastet loss. Dessverre ville det seg ikke slik. Denne gangen. Men det viktigste er at han nå er i havn.
Jon Amtrup

GGR on Ares arrival Cape Town:
https://www.facebook.com/goldengloberace/posts/2125074977745889

Are Wiig safe in Cape Town
Antoine Cousot arrives in Rio
Francesco Cappelletti also heading for Brazil – another casualty of wind vane failure
Race leader Jean-Luc Van Den Heede predicts October 3 as ETA at Hobart Gate
Day 65: Dateline 3.9.2018 – Les Sables d’Olonne, France
Are Wiig, the Norwegian GGR skipper dismasted 8 days ago after his OE 32 Olleanna was rolled through 360° in the Southern Ocean, arrived in Cape Town at 21:06 UTC on Sunday, having sailed the 400 miles under jury rig with no outside assistance
https://goldengloberace.com/are-wiig-safe-in-cape-town/

#GGR2018 Monday tracker entrant and weather update
https://www.facebook.com/goldengloberace/videos/452335301925048/

En fin artikkel av Truls Alnes Antonsen
Journalist og fotograf NRK
https://www.nrk.no/norge/drommen-som-brast-1.14208346

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Siste innlegg

September 3, 2018

August 27, 2018

July 1, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Facebook Social Icon

© 2017 AreSailing team